Orient představuje šest nových modelů víceletého kalendáře do své kolekce Contemporary. Tento model je vybaven jedinečným displejem obsahujícím rok, měsíc, datum a den a ztělesňuje kreativní hodinářský styl Orientu a kombinuje funkčnost mechanických hodinek s originálním designem.

První generace víceletého kalendáře se datuje do 60. let minulého století, kdy Orient vytvářel jedinečné modely s odvážným designem. Modely nové generace uvedené na trh v 90. letech 20. století byly vybaveny vlastním automatickým kalibrem Orientu řady 46 a staly se jedním z nejoblíbenějších modelů. Nový víceletý kalendář obsahuje tuto automatickou funkci s ručním natahováním a hackingem z druhé ruky řady F6 pro lepší výkon. Nově představená průhledná zadní strana pouzdra zároveň umožňuje obdivovat přesný mechanický pohyb ze zadní strany.

Výrazně byly vylepšeny úpravy kalendáře. Tento nový model zdědil původní zobrazovací systém, který zobrazuje kalendář na více než 20 let tím, že odpovídá posledním 2 číslicím roků a měsíců ve 12 hodin a odpovídá dni a datu v 6 hodin. Ale jedna věc je jiná. Již není k dispozici tlačítko pro nastavení prstence displeje, což znamená, že všechna nastavení funkce kalendáře jsou nyní přístupná z korunky. Design tohoto nového modelu byl také vylepšen. Nový širší číselník s mírně zvětšeným pouzdrem o průměru 43,5 mm a úzkým rámečkem umožňuje rozdělit zobrazení kalendáře na větší znaky, což zajišťuje lepší čitelnost. Velké 3-rozměrné značky hodin a velké ručičky s fazetami také zvyšují čitelnost.

Víceletý kalendář nové generace přichází v široké škále barevných číselníků jako dříve: zlaté, zelené, tmavě modré a bílé číselníky jsou dodávány s kovovým náramkem, zatímco slonovinové a černé číselníky jsou dodávány s koženými řemínky. Barevné ciferníky nejen obohacují originální zobrazení kalendáře, ale dodávají i módní nádech. Nové modely víceletého kalendáře jsou atraktivními hodinkami, které přinášejí svému majiteli radost.